četvrtak, 29. siječnja 2015.

Srećnik – Nikolas Sparks

Srećnik (The Lucky One) je četranesti roman Nikolasa Sparksa, pisca poznatog po dirljivim ljubavnim pričama, protkanim sa malo magije i iščekivanja. Sve njegove knjige su naišle na sjajan prijem i kod čitalaca i kod kritičara, što potvrđuje činjenica da su se našle na prestižnoj listi bestselera Njujork tajmsa. Prevođene su na više od 50 jezika i prodate su u 90 miliona primeraka, a čak osam njegovih knjiga je ekranizovano.

Srećnik – radnja knjige


Logan Tibo je bivši marinac koji se nedavno vratio iz Iraka, gde je bio sa svojom jedinicom. Dok je bio stacioniran na Bliskom srecnik nikolas sparksistoku, Logan je u pesku našao izgubljenu fotografiju lepe žene uslikane na vašaru u Severnoj Karolini. Kako niko ne traži fotografiju, on odlučuje da je zadrži. Ubrzo nakon ovog otkrića, Logan počinje da prati sreća. On, prvo, pobeđuje u pokeru, a potom tokom okršaja sa neprijateljom beži iz čeljusti smrti. Loganov prijatelj Viktor smatra da je slika, potpisana sa zagonetnim “E”, njegova amajlija. Iako Logan sumnja u to, ipak odlučuje da zadrži sliku.
Po povratku u SAD, Logan se teško vraća svom starom načinu životu u Koloradu. Da bi svoj život učinio nešto zanimljivijim, on se odlučuje pronađe ženu koja mu je donela toliko sreće.

Srećnik – KNJIGANOL.com recenzija


Radnja knjige Srećnik je u nekim momentima izuzetno spora, ali to je zbog likova koje treba da upoznamo i njivihove pozadine. Sa druge strane, u romanu ima i nekih momenata ozbilnje akcije, koje će ostaviti snažan utisak na čitaoca, pogotovu ona na kraju. Sparks je Srećnika napisao  iz prespektive likova iz ljubavnog trougla, što nam se posebno svidelo, i što na odličan način pokazuje veze između ova tri lika. Iako je ova knjiga prevashodno posvećena ljubiteljima ljubavnih romana, sigurni smo da će se svideti širem spektru čitalaca.

Nema komentara:

Objavi komentar