srijeda, 28. siječnja 2015.

Prirodni lijek protiv zubobolje

prirodni lijekovi za zubobolju
Do zubobolje dolazi zbog boli koja se javlja pritiskom na živac. Bol je iznimno neugodna i javlja se obično kod osoba koje ne provode redovito higijenu zuba ili kod onih koji su skloni gingivitisu tj. upalama desni. Takve upale uzrokuju otok, bolove i krvarenje desni.
Postoji cijeli niz svima dostupnih prirodnih lijekova koji ublažavaju simptome i takva stanja pa je to i veliki razlog da ih uvrstite u upotrebu. Umjesto da posegnete za tabletama koje uzrokuju niz nuspojava, pročitajte naše savjete za prirodno liječenje bolesti zuba i usne šupljine.
Ako vam se dogodi upala zubnog mesa prvu pomoć možete potražiti u soli. Uzmite sol i lagano je utrljajte na mjesto upale. Pokušajte to mjesto držati suhim. Vrlo brzo sol će početi djelovati i izvući će upalu. Nakon što izvučete upalu iz zubnog mesa, cijelu usnu šupljinu možete isprati čajem od kadulje.
Djelotvoran se pokazao i češnjak, tj. ulje češnjaka. Nanesite ga na mjesto boli i bol će uskoro nestati. Kada osjetite bol, ponovo ga utrljajte.
Možete ispirati usta i jabučnim octom. Držite ocat u ustima lokalizirajući ga na upaljeno mjesto oko pola minute i ispljunite. Pokušajte i uljem anisa. Umasiravajući ga u zubno meso smanjit ćete bol i djelovati antiseptički.

Kinčić se pokazao kao vrlo ljekovito sredstvo kod upala i bolova zuba. Iako je kod nas najviše poznat kao začin u kuhinji koji se dodaje u vino, Indijci su od davnina znali prepoznati ovaj prirodni lijek.
Kada osjetite bol ili natečenost zagrizite cijeli klinčić i ostavite da djeluje pola sata. Bol će na kraju sasvim nestati. Još djelotvornije pokazalo se i ulje klinčića kojeg možete kupiti u biljnim drogerijama. Ulje ima visoku moć djelovanja. Iznad mahune klinčića umasirati par kapi ulja da bi postigli bolje djelovanje.
Kamilica se koristi za sve vrste upala pa je tako možete koristiti i kod upale zuba. Najbolje je koristiti svježu biljku kamilice. Napravite vrećice, navlažite ih mlakom vodom i stavite na bolni dio zuba ili zubnog mesa.
Led možete koristiti samostalno ili kombinirajući ga sa svim pripravcima. Kada stavite led na bolno područje, bol bi se trebala odmah smanjiti.
Važno je napomenuti kako vam prirodna sredstva ne mogu pomoći u borbi protiv karijesa. Što se tiče karijesa zuba, prirodni lijekovi mogu samo ublažiti njegove simptome. Zato ne odgađajte odlazak zubaru, a prirodna sredstva iskoristite kao prevenciju i ublažavanje simptoma.

Nema komentara:

Objavi komentar